Bangladesi menedékkérőt borotvált a szegedi evangélikus lelkész

Bangladesi menedékkérőt borotvált a szegedi evangélikus lelkész

Share this content.

Fotó: © UNHCR/Linder Bálint
Szeged – Szeged napjainkban – Cserháti Sándor evangélikus lelkész egy bangladesi menedékkérőt borotvál a vasútállomás előtti téren.

„Tegnap borotváltam életemben először. Láttam, hogy szükségük van rá, így hát megpróbáltam, egész jól ment” – mesélte Cserháti Sándor az UNHCR Magyarország munkatársának, honnan jött az ötlet, hogy ezen az elsőre kissé szokatlan módon is tegyen valamit az ideig-óráig Szegeden rekedt, elcsigázott emberekért.

Ahogyan országszerte számos más helyen, Szegeden is napok óta önkéntesek tucatjai segítik a bevándorlókat és a menedékkérőket enni- és innivalóval, ruhával, takarókkal, játékokkal és egyéb gyerekholmival – egy-egy jó szóval, törődéssel, emberséggel.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!