Beiktatták Chikán Katalint Dunakeszin

Beiktatták Chikán Katalint Dunakeszin

Share this content.

Dunakeszi – Június utolsó vasárnapján(2013. 06. 30.) ünnepi istentiszteleten iktatta be hivatalába Chikán Katalin lelkésznőt Mekis Ádám az Észak-Pest Megyei Egyházmegye esperese. Szöveg: Takács József, fotó: Turcsányi Tamás

„Chikán Katalin beosztott lelkészként már három éve szolgált a dunakeszi, gödi, sződligeti gyülekezetekben. Az elmúlt három év alatt gyülekezeteink nagyon megszerették a lelkésznőt, nagyra értékelték gyülekezetépítő munkáját, gyermekhittan csoportok megszervezését, a baba-mama kör beindítását. Az eredményes parókusi vizsga után a májusban megtartott lelkészválasztó közgyűlés egyhangú döntéssel megválasztotta lelkészének” - számolt be a gyülekezet gondnoka, Takács József.

Az istentiszteletet követő ünnepi közgyűlésen a város polgármestere és egyházügyi tanácsnoka is köszöntötte a beiktatott lelkésznőt. Köszöntőt mondott a Nógrádi Evangélikus Egyházmegye esperese, Szabó András is, akinél Katalin korábban gyakorlati idejét töltötte. A patvarciak is gratuláltak. Ott töltötte a most beiktatott lelkésznő gyermekkorát, és ott kapott elhívást a lelkészi szolgálatra. A közgyűlés után az ünnepség a gyülekezeti teremben és a templomkertben rendezett szeretetvendégséggel ért véget.

 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!