Bemutatjuk a hittanplakát szereplőit: Bényi Ildikó

Bemutatjuk a hittanplakát szereplőit: Bényi Ildikó

Share this content.

Bényi Ildikó Szikszón született, szülei Hernádvécsén élnek. Mindigis szívesen emlékezett vissza lelkészére, Péter Jenőre, aki hittanra tanította, konfirmálta. Tanulmányait az ELTE Tanárképző Főiskolai Kar, magyar-orosz szakán végezte, ezután kezdett a műsorvezetéssel foglalkozni. A Magyar Televízió műsorvezetője 1993 óta, az Önök kérték című kívánság műsort pedig 1997 óta vezeti. 2006 óta a Vöröskereszt és a Vörösfélhold Mozgalom erkölcsi támogatója és a Magyar Vöröskereszt humanitárius jószolgálati követe.

Egy interjújában így vallott az örök értékekről:

„A becsületesség és az őszinteség fontos. Büszke vagyok arra, hogy soha nem mentem egy munka után sem, mindegyiket kaptam. Soha nem tudnék átgázolni másokon csak azért, hogy én előnyösebb helyzetbe kerüljek. De mulya sem vagyok. A magamét már nem hagyom. Mert az sajnos igaz, hogy kemény világban élünk, és az erősek eltapossák a gyengéket. Ezért kellett magamat is felvérteznem, hogy tudjak védekezni adott esetben a támadások ellen. Mert ha nem teszem, könnyen átlépnek rajtam is. Mára azért már határozottságot ad az, hogy úgy érzem, a saját szakmámban már jócskán van tapasztalatom.”

Evangélikusságáról pedig így beszélt:

„Anyai nagyapám evangélikus kántor volt, gyönyörűen énekelt, emlékszem, a halála után nagyon sokáig még szinte hallottuk a hangját a templomban. Édes- anyám minden vasárnap elvitt magával a templomba, rendszeresen jártam hittan- órára éppen a Te édesapádhoz, Péter Jenőhöz, ezért már elég korán nagyon sok bibliai történetet ismertem meg. De igazán csak felnőtt koromban értettem meg a folyamatokat, a példázatokat. Magyar sza- kon végeztem, ráadásul kétszer is, mert a főiskola után Miskolcra is jártam az egyetemre magyar kiegészítő szakra, ezért a Bibliával nagyon sokat foglalkoztam, és mint mindenre, erre is igaz, hogy ha iga- zán megismered, akkor tudod nagyon megszeretni és megérteni. A gyerekkoromnak ebben is nagyon fontos szerepe van tehát, de úgy érzem, felnőtt fejjel értet- tem meg igazán, miért is fontos számomra a hit.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!