Bevezetés az opera művészetébe – Magasszintű művészeti előadások alapfokon a Sztehloban

Bevezetés az opera művészetébe – Magasszintű művészeti előadások alapfokon a Sztehloban

Share this content.

Szöveg és fotó: Kákay István
Budapest – Az elmúlt héten két kiváló előadást hallgathattak meg a Sztehlo Gábor Evangélikus Általános Iskola felső tagozatos tanulói az Opera Nagykövete program keretében.

Előbb Végh Krisztina Harangozó-díjas, Kiváló- és Érdemes művész, primabalerina engedett bepillantást a gyerekeknek a balettművészet történetébe és kulisszatitkaiba. Elsősorban a kislányok számára okozott izgalmat a spicc-cipők fölpróbálása, kísérletezés a spiccen állással.

A második, különlegesen informatív, pörgős, gazdagon illusztrált, magas szintű előadást Ambrus Ákos énekművész tartotta, fókuszban a vokális színpadi műfaj fejlődésével az ókori görög színháztól a cross overig. Igazi kuriózumként levetítette Luther áriáját egy kortárs finn opera finn nyelvű előadásából, mely Luther életét dolgozza föl.

A Sztehlo intézmény következő komolyzenei alkalma a gimnázium teljes kilencedik évfolyamának látogatása lesz az Erkel Színházba, a Szöktetés a szerájból előadására az OperaKaland keretében.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!