Bonyhádi gimi: Kacz Dániel érte el a legjobb eredményt

Bonyhádi gimi: Kacz Dániel érte el a legjobb eredményt

Share this content.

Bonyhád – A bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 12. osztályos tanulója második lett a regionális tudáspróbán. Forrás: teol.hu, szöveg: Vizin B.

A tavaly ősszel négy középiskolás évfolyamon szervezett megyei matematika verseny a 11. és 12. évfolyamon Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyékre kiterjedő regionális tudáspróbával folytatódott. A két évfolyamról megyénként a legjobb 6-6, tehát összesen 48 tanulót hívtak be a pécsi Janus Pannonius Gimnáziumban szervezett döntőre. A zord időjárás ellenére egy kivételével minden tanuló megérkezett.

Tolna megyéből Kacz Dániel, a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 12. osztályos tanulója érte el a legjobb eredményt: 2. helyezett lett. A mezőny első felében végzett még a szintén völgységi végzős diák, Kutnyánszky Virág, és a tolnai Sztárai Mihály Gimnáziumból Fülöp Péter, illetve a 11. évfolyamról Kozári Bálint és Nemes György, akik ugyancsak bonyhádi gimnazisták.

A régiós elmetorna kiváló felkészítést jelentett a február 5-én megrendezett matematika Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny II. fordulójára, amelyre megyénkből 10 tanuló jutott be: hatan a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumból, míg ketten-ketten a Sztárai Mihály és a szekszárdi Garay János Gimnáziumból – tájékoztatta a teol.hu-t dr. Katz Sándor szervező.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!