Bringázz lelkesen! – Evangélikus istentisztelet is volt a csömöri bringanap programjai között – Fotó! Videó!

Bringázz lelkesen! – Evangélikus istentisztelet is volt a csömöri bringanap programjai között – Fotó! Videó!

Share this content.

Csömör – 2013. június 29-én, szombatra evangélikus kerékpáros istentiszteletet szerveztek a a csömöri evangélikus templom kertjében a helyi bringanap programjai között. A szolgálatot Krámer György püspökhelyettes végezte. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, Győri András Timótheus, Tóth Péter

A kerékpáros kultúra örvendetes újraéledésének vagyunk részesei az elmúlt években Magyarországon – lutheránusként pedig nem csupán sokunk egyéni szabadidős sportja ez, hanem új lehetőség az evangéliumi üzenetek megjelenítésére. A teremtett világért viselt felelősségünk a környezetbarát közlekedést támogatja, a természet megismerése és az egészséges életmód népszerűsítése is kiemelt törekvésünk. A gyülekezetek, települések közti kapcsolatokat, az önszerveződő evangélikus csoportokat és kezdeményezéseket, a zarándokutak fejlesztését is segíti a kerékpározás mind szélesebb körű elterjedése. Az ehhez szükséges infrastruktúra kiépülése, javítása közös ügyünk az önkormányzatokkal, civil szervezetekkel.

A Magyarországi Evangélikus Egyház június 29-én Csömörön tartott kerékpáros istentiszteletet az első csömöri bringafesztivál keretében. Budapesti és környékbeli gyülekezetek (pl. Újpalota, Cinkota, Rákoskeresztúr, Kőbánya) tagjai mozdultak meg, voltak, akik az ország másik végéből, jelesül Békéscsabáról jöttek és családi kirándulásukat kötötték az alkalomhoz.

Amíg a bringanapon amatőr és profi sportolók mérték össze erejüket, a bámészkodók pedig finom helyi tót ételeket is kipróbálhattak, a kisebbek interaktív mesét hallgathattak, de még körhintázhattak is, addig az evangélikus istentiszteleten Isten igéjével feltöltekezve folytathatták a napi programot a résztvevők.

Videó beszámolónk:

Fotók:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!