Budahegyvidéken zárult a hálakoncert-sorozat

Budahegyvidéken zárult a hálakoncert-sorozat

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Budapest – 2015. április 26-án a budahegyvidéki evangélikus templom adott otthont a Pécsi Gospel Kórus utolsó hálakoncertjének, amely a Magyarországi Evangélikus Egyház idei egyszázalékos Köszönet-kampányához kapcsolódott.

Az egész kerületben és Budapesten is – saját berkeinken kívül világi médiumokban, többek között az Újbuda és a Hegyvidék lapokban is – meghirdetett alkalomra sokan voltak kíváncsiak, idősebbek és egészen fiatalok is. 

Németh Zoltán lelkész, a Gyülekezeti és Missziói Osztály vezetője bevezetőjében felidézte, hogy idén az evangélikus egyház 1%-os kampánya a köszönetről szól. Szeretnénk megköszönni mindazoknak a támogatását, akik adójuk egyházi 1%-át az egyházra bízták és bízzák. E forrás nélkül ugyanis az egyház nem lenne képes iskoláit, anyaotthonait, családok átmeneti otthonait, fogyatékosok- és idősek otthonait, gyülekezeteit és a rászorulókat támogatni. Hogy a hála kifejezése ne csak szavakban történjék meg, ezért idén számos ételosztásra és hálakoncertre került sor szerte az országban.

A többnyire evangélikus kötődésű pécsi kórustagok örömmel vállalták a felkérést, hogy az ország három helyszínén, Balatongyörökön, Békéscsabán és Budapest-Budahegyvidéken hálakoncertet adjanak. Az előadás során Balogh Éva lelkésznő és Németh Zoltán lelkész, a Gyülekezeti és Missziói Osztály munkatársai ezúttal is meditatív összekötő szövegeket mondtak. A gospel kórus repertoárjában olyan számok szerepeltek, mint például a Halleluya, Jesus, what a wonderful child, What a wonderful world, Don't you turn you around, Freedom, Wana baraka, Couldn't be contented, Were you there, Heaven help us all, I will follow him, Vuelie/Felséges Jézus, Ukuthula, Down in the river to pray, Jerico, I've got peace, High and lifted up, Joyful, joyful vagy az Oh happy day.

A húsz fővel jelenlévő zenekar és kórus sikere ezúttal sem maradt el, de tudjuk, hogy a dicsőség ezúttal is az Istené volt. Az elismerés hangja azonban így fogalmazódott meg az alkalom után, az egyik résztvevő szájából: „Ilyet sem hallottam még evangélikus templomban!”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!