Budapesten és Kecskeméten is fellép a Pi élete című Oscar-díjas film indiai énekese

Budapesten és Kecskeméten is fellép a Pi élete című Oscar-díjas film indiai énekese

Share this content.

Budapest – Budapesten és Kecskeméten lép fel Bombaj Dzsajasri (Bombay Jayashri) indiai énekesnő, akinek hangját a magyar közönség a négy Oscar-díjjal jutalmazott „Pi élete” című filmből ismerheti.

Az indiai klasszikus zene csillaga március 24-én, vasárnap 19 órakor a budapesti Átrium Film-Színházban koncertezik, 25-én, hétfőn 19 órakor pedig a kecskeméti evangélikus templomban lép fel - tájékoztatta az Indiai Nagykövetség és az Indiai Kulturális Központ az MTI-t. 
A művésznő írta az Ang Lee filmjében elhangzó altatódal szövegét, és az ő előadásában hangzott el a világszerte nagy sikert aratott produkcióban. Ez az első tamil nyelvű szám, amelyet díjra jelölt az amerikai filmakadémia.
A magyarországi koncerteken az énekesnő az indiai és európai hagyományokat ötvöző világzenét ad elő. Dzsajasri évek óta dolgozik Eero Hameenniemi finn zeneszerzővel. A magyar közönség azt a dalciklust ismerheti meg, amelyet a finn zeneszerző a 19. századi Mirza Ghalib urdu nyelvű szerelmes verseire komponált.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!