CEC: Forgatás az esőben

CEC: Forgatás az esőben

Share this content.

Tislér Géza, a Magyar Televízió tudósítója és Kilián Attila operatőr több mint 12 órát vezetett a zuhogó esőben Genfbe, hogy forgassanak egy dokumentumfilmet az Európai Egyházak Konferenciája 14. Nagygyűléséről. Forrás: assembly2013.ceceurope.org

Kevesebb, mint egy hónappal az esemény előtt összeállítanak egy CEC filmet, hogy bemutathassák a Magyar Televízióban még a július 3-i budapesti CEC nagygyűlés kezdete előtt. A film Európai hálózatokon is elérhető lesz.

Az év legesősebb napját választották a forgatásra. És milyen csapadékos év is ez!

A csapat fáradhatatlanul dolgozott a nap folyamán, először is interjút készítettek Guy Liagre CEC főtitkárral a Berlini Fal darabjánál, ami a kettéosztott Németországról emlékezik meg az Ökumenikus Központ területén.

Utána pedig egyenesen az Ökumenikus Központ kápolnájába mentek, hogy még több anyagot készítsenek a filmhez.

Brüsszelből két külön CEC bizottságtól, a CCME-től és a CSC-től is érkeztek munkatársak, hogy segítsenek a filmkészítésben.

Az Európai Egyházak Migrációs Bizottságának (CCME) főtitkára, Doris Peschke az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága előtt adott interjút Genfben, hogy a CCME menekültekkel foglalkozó munkájának szerepéről, valamint az emberkereskedelem elleni harcról és a migránsok munkához való jogáról beszéljen.

Az interjújában, Elizabeta Kitanović, a CEC Egyház és társadalom bizottságának emberi jogi és kommunikációs ügyvezető titkára a három-lábú szék emlékmű alatt állva beszélt munkájukról. Az ENSZ Európai székhelye, a Nemzetek Palotája előtt található emlékmű az aknaáldozatok emlékéért lett állítva.

Elizabeta Kitanović beszámolt a CSC ökumenikus szocio-etikai kérdésekkel kapcsolatos szerepéről és ezekben a témákban történő szerepvállalásukról, valamint az egyházak Európai Unió, az Európa Tanács és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet felé történő, illetve az ENSZ európai kérdéseket érintő ügyekben való képviseletéről.

Ezután Clarissa Balan-nal, a Nagygyűlés koordinátorával forgott tovább a kamera az Ökumenikus Központban, ahol elmondta, hogy fárasztó feladatai és egy idegen országban tartandó nagygyűlés szervezésének kiegyensúlyozása Budapesten fog kibontakozni és remélhetően gyümölcsözni. 

A TV stáb ezután a főtitkárral meglátogatta Genf híres református emlékművét a Parc des Bastions-ban, lefilmezték a híres genfi szökőkutat és a Szent Péter protestáns katedrálist Genf óvárosában mielőtt még ugyanazon a napon visszaautóztak volna Budapestre.

A munka végig esőkabátban folyt, ez azonban nem vette el sem a stáb – akik előtt emeljük kalapunk – sem pedig a CEC dolgozóinak kedvét. Köszönjük a közreműködést!

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!