CEC: Hangok sokasága

CEC: Hangok sokasága

Share this content.

A CEC Nagygyűlés alatt rengeteg találkozó és megbeszélés lesz. Jenny Sjögreen tisztelendő véleménye az összejövetelről, és a komfortzónánkból történő kilépésről, hogy meglássuk a lényeget. Forrás: assembly2013.ceceurope.org

Egyike vagyok azoknak az embereknek, akik szeretik az összejöveteleket. Szeretem a szerkezetét és a fórumát a társalgásoknak és a döntéshozataloknak. Szeretem az elképzelést, hogy minden kulturális, teológiai, gyakorlati, elméleti különbözőségünk ellenére gyűljünk össze, hogy arról gondolkodjunk, hogyan tehetnénk jobbá a világot és mit is jelent Egyháznak lenni. Szeretek tanulni és megosztani. Szeretek kihívások előtt állni és szeretem, ha változik a nézőpontom, amikor új megközelítéseket hallok más emberektől. Szeretek együtt növekedni és gazdagodni másokkal.

Azt kell, hogy mondjam, ez nem mindig könnyű. Néha nem értem. Nem látom magam előtt az utat. Elakadok a részletekben, vagy érzem, hogy más akad meg. Teljesen a komfort zónámon kívül állok a kihívás elé, és valószínűleg mást is hasonlóan állítok kihívás elé. Feszültség lesz, ebben biztos vagyok.

A lényeg azonban: feszültség nélkül kevesebb hangot hallanánk. A lényegnek csak egy kis részét látnánk. És lemaradnánk dolgokról; bizonyos szempontból nézve szegényebbek lennénk. Szükségünk van egymásra. Ezt jelenti Krisztus képviselőjének lenni.

….Most tehát miért késlekedtek?!

Jenny Sjögreen
Ökumenikus tisztviselő, tisztelendő
Svéd Egyház

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!