CEC: Nemzetközi stewardok a nagygyűlés szolgálatában

CEC: Nemzetközi stewardok a nagygyűlés szolgálatában

Share this content.

Budapest – Az Európai Egyházak Konferenciája 14. Nagygyűlésén közreműködő 30 steward a szervezetben képviselt nemzetek sokszínűségét jeleníti meg. Forrás: assembly2013.ceceurope.org

Alina Stepanova (28) Grúziából származik és az örmény egyház tagja. Oroszul, örményül és angolul beszél és kíváncsian várja a CEC nagygyűlést, ahol a delegáltak segítségére lehet.

„Az évek során a CEC azon dolgozott, hogy baràti viszonyt alakítson ki az egyházak között és békét hozzon az embereknek. A nagygyűlés jó lehetőség a nyílt beszélgetésre, az egyes koncepciók megvitatására és utak keresésére, amelyeket követve elérhetjük az igazságosságot és a Krisztusban való egységet.”

„A Nagygyűlésen való közreműködés esélyt kínál arra, hogy jobban megértsem az ökumenét és ezt az ismeretet továbbadhassam újságírói munkám során honfitársaimnak.”

A dániai Janni Persson számára a Nagygyűlés azt a lehetőséget rejti magában, hogy hasznosíthatja eddigi tapasztalatait, amelyekre Beirut-ban tett szert, mint az ökumenikus mozgalom cserediákja. Janni 24 éves és a dániai evangélikus egyház tagja. Ökumenikus tanulmányai jelentősen befolyásolták érdeklődését a vallásközi párbeszéd iránt.

„Remélem, meg tudom figyelni és tanulni, hogyan dolgoznak az egyházak és azok küldöttei ökumenikus környezetben és hogyan érnek el közös pontokat a vitákban. Érdekes lesz figyelni a vita körülményeit.”

„A nagygyűlésen való részvétel nagyban hozzá fog járulni teologiai tanulmányaimhoz és bővíthetem tudásomat az ökumenéről.”

A 18 éves Fábián Julcsi a Magyarországi Református Egyház tagja. Számára a nagygyűlés elsősorban angol tudásának tökéletesítése szempontjából lesz hasznos, valamint megtapasztalhatja, milyen egy nemzetközi ökumenikus környezetben dolgozni.

„Egyházi iskolába járok, és a nagygyűlésen való részvételemmel még többet fogok tanulni a nemzetközi vallási környezetről.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!