Cigánymissziói felhívás a gyülekezetekhez

Cigánymissziói felhívás a gyülekezetekhez

Share this content.

Budapest – „Világunk és benne országunk számos megoldásra váró kérdéssel küzd. A világban zajló folyamatok bizonyos részének befolyásolásából, jóra fordításából az illetékesség vélt hiánya, rosszul értelmezett szerénység, sok esetben félsz miatt kimaradnak gyülekezeteink” – ezekkel a szavakkal kezdődik Bakay Péter cigánymissziói referens szerkesztőségünkhöz eljuttatott levele. Az alábbiakban a felhívás folytatása olvasható.

Magyarország súlyos társadalmi kérdése a cigányság helyzete. Egyházunk, és így gyülekezeteink, benne gyülekezeti tagjaink aligha tehetik meg – Krisztustól kapott küldetésük okán sem –, hogy érzéketlenek legyenek e kérdés irányában, passzívak maradjanak a megoldás keresése, megvalósítása terén.

Ezért a MEE cigánymissziójában munkálkodó lelkészek, gyülekezetek fölajánlják, hogy az előttünk álló 2014-es esztendőben – az eddigi gyakorlat kiterjesztéseként – meglátogatják a cigányság iránt érdeklődő, feléjük és értük nyitni kész gyülekezeteket, hogy erre megfelelő gyülekezeti alkalom keretében beszámoljanak eddigi tapasztalataikról, megpróbáljanak válaszolni a fölmerülő kérdésekre. Érdeklődni, egyeztetni Bakay Péternél, a MEE cigánymissziói referensénél lehet: pbakay@gmail.com, 06208245742.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!