Cseréppel, tetőléccel és cementtel segít az Ökumenikus Segélyszervezet a tordai tornádó károsultjainak

Cseréppel, tetőléccel és cementtel segít az Ökumenikus Segélyszervezet a tordai tornádó károsultjainak

Share this content.

Torda – Ma megkezdte a humanitárius segélyek kiosztását az Ökumenikus Segélyszervezet a vajdasági Tordán. A magyar lakta faluban több mint 100 ház és mintegy 500 melléképület, azok kerítései, ablakai és tetőszerkezetei sérültek a vasárnapi tornádóban. A károsult családok igényeik szerint mindannyian részesülnek az Ökumenikus Segélyszervezet által beszerzett és kiosztandó segélyárukból. Dobai János, a település polgármestere köszönetmondásában hangsúlyozta, hogy kétszer ad, ki gyorsan ad – ezért jelent különösen is nagy segítséget a magyarországi segélyszervezet támogatása. Forrás: segelyszervezet.hu

Az Ökumenikus Segélyszervezet nagymennyiségű tetőcserép és tetőléc helyszíni beszerzésével segít, hogy a sérült tetejű családi ingatlanok minél kevesebb ideig legyenek kitéve az időjárás viszontagságainak. A megrongálódott kerítések felújításához cementet kapnak a károsultak.

A segélyszervezet részt vett a károk helyszíni felmérésében is, ez alapján történt meg a segélyáruk beszerzése. A szervezet helyszínen tartózkodó munkatársa arról számolt be, hogy bár nagyon komoly, példaértékű összefogás valósult meg a helyi közösségben, nagy örömmel fogadják a Magyarországról érkező segítséget. A gyorssegély értéke meghaladja az 1 millió forintot.

Az összefogáshoz bárki csatlakozhat a 1353-as adományvonalon (250 Ft/hívás), illetve a segélyszervezet kéri a média képviselőit, hogy lehetőségük szerint minél többekhez juttassák el a felhívást, ezzel segítve a segítségnyújtást.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!