Dzsessz-, szving- és gospelkoncertek színesítik az adventi vásárt Sopronban

Dzsessz-, szving- és gospelkoncertek színesítik az adventi vásárt Sopronban

Share this content.

Forrás: MTI
Sopron – Dzsessz-, szving- és gospelkoncertek színesítik a Sopron Fő terén pénteken nyíló adventi vásárt, amelyen a látogatók hazai kézművesek termékei között válogathatnak, de teakülönlegességeket, forralt bort és puncsot is kóstolhatnak.

A programok minden nap délután négy és öt órakor kezdődnek a december 21-ig tartó vásáron. Hétfőtől szombatig a város óvodái és iskolái mutatják be karácsonyi műsorukat, utána ismert és kevésbé ismert helyi zenekarok lépnek fel - mondta el az MTI-nek a Sipos Ferenc, a szervezők egyike. 

Az ünnepvárás meghittségét erősíti a hagyományos közös gyertyagyújtás: vasárnaponként 18 órától a város egy-egy oktatásai intézményének kórusa, evangélikus és református lelkészek, valamint római katolikus plébánosok közreműködésével lobban fel egy-egy láng a város adventi koszorúján. A vasárnap estéket dzsessz-, szving- és gospelkoncertek zárják: fellép Lilienn és a Kónyai Tibor Jazz Duó, a Sopron Gospel, a Grappa zenekar és a Daniel Speer Brass.

Hagyományos eleme az adventi vásárnak a betlehem és a Megyeháza homlokzatára tűzött óriáskalendárium. Utóbbira idén is rajzpályázatot hirdettek az óvodákban, az általános és a középiskolákban. A beérkezett alkotásokból választották ki azt a huszonnégyet, amelyek közül december 1-jétől naponta kinyitnak egyet. A pénteki ünnepélyes megnyitón a rajzok készítői okleveleket kapnak.

A szervezők külön gondoltak a legkisebb korosztály tagjaira: ők a hét minden napján karácsonyi dalokat tanulhatnak a Mesekuckó és játékházban, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, hétvégenként pedig diafilmeket nézhetnek. 

A Fő téren kedden állították fel a Mindenki karácsonyfáját, amelyet a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. ajánlott fel. A társaság soproni erdészetének hegyvidéki erdőgondnoka, Köveskúti Zoltán az MTI-nek elmondta, hogy a mintegy 12 méter magas, negyvenéves lucfenyőt az ünnepek után rászoruló családok kapják meg tüzelőnek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!