Együtt ünnepelték az ó- és újtemplomiak a vízkeresztet Szarvason – Vízkereszttől gyűjtenek adományokat a rászorulóknak

Együtt ünnepelték az ó- és újtemplomiak a vízkeresztet Szarvason – Vízkereszttől gyűjtenek adományokat a rászorulóknak

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Ótemplom
Szarvas – Cairns-Lengyel Henriett igehirdetés szolgálatát és imádságát követően megtartotta első képviselőtestületi ülését a Szarvasi Társult Evangélikus Egyházközség. „Felemelő érzés volt mindannyiunk számára, hogy 1953 februárját követően ismét együtt lehettünk. Hagyományainknak megfelelően újévi koccintással zártuk az estét” – írták a Facebookon.

De nem ez volt az egyetlen esemény vízkeresztkor a gyülekezetben. Lázár Zsolt esperes ugyanis sajtótájékoztatón hívta fel a sajtó képviselőinek figyelmét arra, hogy Segíts, hogy segíthessünk címmel az eddig is folyamatosan végzett, nagyszabású Angyali segítség az Ótemplomból akció keretében elkezdik az adományok gyűjtését. Várható a következő hetekben, egészen húsvétig ételosztás, ruhagyűjtés, tartós élelmiszerek gyűjtése és önkéntesek toborzása is – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón.

Mint ismeretes, tavaly a szarvasi evangélikusok szponzoraiknak köszönhetően több mint 10 alkalommal tartottak ételosztást, majd 10 ezer adag babgulyás és más egytálétel, egy tonna ruha jutott a rászorulóknak a téli hidegben. Ahogy idén is tervezik, gyűjtenek téli ruhákat, cipőket, csizmákat. Erre van a legnagyobb szükség.

Az Ótemplom történetének legsikeresebb jótékonysági akcióját folytatva 2015. január 11-én tartják az első ételosztást. A hajléktalanok mellett sok elszegényedett családot is támogatnak akcióikkal.

„Ételosztás nyolcszor lesz, mindegyiken 800 adag ételt főzünk. Hétköznapokon 30-40 adag ételt adunk a rászorulóknak a klubunkban. Gyűjtőpontokat is próbálunk kialakítani, ahol tartós élelmiszert adhatnak le a jó szándékú emberek. Adományokat is elfogadunk. Nálunk bárki lehet önkéntes, várjuk a jelentkezőket” – sorolta Lázár Zsolt, a vízkereszt napján kezdődött akció részleteit.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!