Egyházi fórumot tartottak Rákosmentén

Egyházi fórumot tartottak Rákosmentén

Share this content.

Budapest – Rákosmentén hetedik alkalommal rendezték meg a kerületi Egyházi Fórumot, amelyen az önkormányzat vezetője és a felekezetek képviselői egyeztettek az egyházakat érintő döntésekről, változásokról, fejlesztésekről – olvasható az önkormányzat honlapján. Forrás: rakosmente.hu, ittlakunk.hu

Riz Levente polgármester tájékoztatást adott az egyházakkal közös eseményekről, mint például a téli időszak rendszeres étel- és ruhaosztásairól, vagy az adventi időszakban, Rákosmente Fő terén, a kerületi egyházak aktív részvételével megvalósítandó adventi vásárról. A teljesség igénye nélkül kiemelte a közelmúlt eseményei közül Erdő Péter bíboros látogatását, a Gospel fesztivált, de kedvezően szólt az egyházak kerületi nagyrendezvényeken való megjelenéséről is.

Az elkövetkező időszak feladatai között megemlítette a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel való együttműködés lehetőségét. A szervezet a kerületben nyitotta meg irodáját, illetve raktárhelyiségét, ennek köszönhetően a Rákosmentén élő rászorulók részére komoly segítséget nyújthatnak. A városvezetés e tevékenységben a kerületi egyházak együttműködésére is számít.

Karitatív területen hasonló segítséget tud nyújtani az Adományház is, mely nem csupán elosztja, de fogadja is az adományokat, felajánlásokat. Rákosmente Önkormányzata a pályázati alapból sokrétű célra nyújt kiegészítő anyagi forrást az egyházak részére, melyre 2013. október 31-ig lehet benyújtani az igényeket.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!