Először iktattak iskolalelkészt Soltvadkerten

Először iktattak iskolalelkészt Soltvadkerten

Share this content.

Szöveg: Homoki Pál
Soltvadkert – Mintegy 584 gyermek, a teljes tanári kar és a népes szülői közösség jelenlétében kezdte meg tanévét a Soltvadkerti Kossuth Lajos Általános Iskola, ahol első ízben iskolalelkészt is iktattak Győri Veronika Ágnes személyében.

Az iktatás és egyben a tanévnyitó istentisztelet igehirdetői szolgálatában Szabóné Mátrai Mariann püspökhelyette az iktatott által választott két ige alapján arról beszélt, hogy az iskolalelkészi küldetés útjának is két széle, két mezsgyéje van. Egyrészt 2 Tim 4,2 –ben megtaláljuk magát a feladatot „…hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő, fedj, ints, biztass…” másrészt az erőforrást is megkapjuk hozzá; „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” (Fil4,3)

Szép eleme volt az istentiszteletnek az iskolában most kezdő első osztályosok színes szolgálata és örvendezésre adott okot, hogy Udvarhelyi Attila igazgatói beszédéből megtudhattuk, hamarosan teljes egészében megvalósul az intézmény mintegy 150 millió forintos energetikai pályázata és az új tanévet már így kezdhetjük meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!