Elhunyt Terray László evangélikus lelkész

Elhunyt Terray László evangélikus lelkész

Share this content.

Forrás: Endreffy Géza
Oslo – Szomorú szívvel adjuk tudtul, hogy Terray László evangélikus lelkész 91 éves korában, 2015. augusztus 8-án szombaton hazaköltözött Urához.

Terray 14 évig volt a Norvég Zsidómisszió főtitkára és az ő vezetése alatt - az akkor is már több, mint 120 éves múltra visszatekintő szervezet - hatalmas növekedést élt át. A Beit Eliahu Christian Center, az Ebenezer Idősek Otthona és a Caspari Center intézményei az ő tevékenysége nyomán éltek át nagy növekedést munkatársi létszámban és épületekben egyaránt és váltak komoly tényezőkké a maguk területén Izraelben. Az ő kapcsolatai révén tudott a Den Norske Israelsmisjon (DNI) további ismerettségeket és kapcsolatokat kiépíteni mind Nyugat-, mind Kelet-Európa felé. 

A DNI is hálás Istennek Terray Lászlóért: „Hálásak vagyunk norvég-magyar barátunkért, munkatársunkért, aki olyan hittel és odaszánással, energiával szolgált és aki annyi szenvedéllyel volt saját embereiért és a zsidó emberekért. Isten áldja meg az ő emlkezetét!” - írta Rolf Gunnar Heitmann a DNI főtitkára a lelkész halálhíréről szóló levelében.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!