Elindult a Budavári Evangélikus Szabadegyetem (BESZ) második évada

Elindult a Budavári Evangélikus Szabadegyetem (BESZ) második évada

Share this content.

Budapest – A Budavári Evangélikus Egyházközség által tavaly ősszel indított Budavári Evangélikus Szabadegyetem idén ősszel is kezdetét vette. Az első alkalommal, október 14-én a téma Weöres Sándor művészete volt, Szolga csak egy van, az Isten címmel (részlet a Rongyszőnyeg című versből). Gryllus Dániel Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész, zenész citerával kísért énekléssel szólaltatta meg a száz éve született költő verseit, Fabiny Tamás püspök pedig szavakba öntve adott áttekintést a költő életéről és munkásságáról. Így vált az egyórás előadás mintegy dialógussá. A minden hónap első hétfőjén 19 órai kezdettel megrendezett sorozat ez alkalommal - kivételesen - a hónap második hétfőjén volt. Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron

Részletek hangoztak el a következő Weöres Sándor versekből: Pletykázó asszonyok, Nyári este, Ének a határtalanról, Üdvösség, Szembe-fordított tükrök, Földi és égi hatalom, Rongyszőnyeg, Ha nézem a világot, Bolero.

A következő BESZ alkalom november 4-én hétfőn 19.00 órától lesz Jelenits István piarista szerzetes, Széchenyi-díjas tudós 100 éve született Rónay György író című előadásával.

 

Hivatkozások: Hangfájlok. - További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!