Elnyerte az Év Kutatóhelye Díjat az Orosházi Evangélikus Gyülekezeti Levéltár

Elnyerte az Év Kutatóhelye Díjat az Orosházi Evangélikus Gyülekezeti Levéltár

Share this content.

Forrás: Magyar Családtörténetkutató Egyesület (MACSE)
Orosháza – A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (MACSE) által alapított Év Kutatóhelye Díjat 2014-ben evangélikus levéltár nyerte. Az Orosházi Gyülekezeti Levéltár a díjazott. A díjat 2015. január második felében fogják átadni Orosházán.

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület fontosnak tartja, hogy együttműködésük a kutatóhelyekkel kölcsönösen jó legyen. Ennek érdekében alapították meg 2011-ben az Év Kutatóhelye Díjat, amelyet tagjaik és a családtörténet-kutatók javaslatai alapján ítélnek oda annak a levéltárnak, múzeumnak, könyvtárnak, 2012-től már web-helynek is, amely a családtörténet-kutatóknak kiemelt szakmai és emberi segítséget nyújt. A díjat két kategóriában, belföldi és határon túli kutatóhelynek ítélik oda.

Ebben az évben, 2014-ben az év belföldi kutatóhelye díjat a szavazatok alapján az Orosházi Evangélikus Gyülekezeti Levéltár nyerte el. A díjat a következő évben, 2015. január második felében fogják átadni Orosházán.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!