Énekelj és imádkozz! – Evangélikus Élet-ajánló

Énekelj és imádkozz! – Evangélikus Élet-ajánló

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szerző: Kézdi Beáta, fotó: Magyari Márton
Új számmal jelentkezik az Evangélikus Élet című kéthetente megjelenő magazin. A 2021. május 2–9-i dátummal megjelenő újságot az alábbi sorokkal ajánljuk az olvasók figyelmébe.

Cantate és Rogate vasárnapjának ünnepét is átfogja mostani magazinunk két dátuma. Mennyire boldog életünk lenne, ha az ének – amely sokszor már önmagában ima – és az imádság lenne minden napunk fókuszában! Ebben a lapszámban arra is törekedtünk, hogy az aktuális hírek mellett erre a két tevékenysége irányítsuk olvasóink figyelmét.

Bár a járvány a közösségben együtt éneklés örömétől megfosztott minket, de „hálaadásra azért van lehetőség! – lelkesít László Lajos Gergely lelkész Küldetés rovatunk írásában. – És hitem szerint hálaadás nélkül nincs is sikeres küldetés, nincs misszió. Kicsit talán furán mutatnak e sorok újságunk eme rovatában, de legyen szabad missziói lelkülettel gondolkodnunk és vágyódnunk az éneklésre.” Remélve, hogy mihamarabb újra zenghetnek gyülekezeteinkben az énekek – hálaadásunk bizonyságául!

Luther Márton és Ordass Lajos tollából kapunk tanácsokat ahhoz, hogyan is imádkozzunk. A rövid útmutatók talán egyik legmegfontolandóbb gondolata: „Az ember reggel az első, este az utolsó dolgának az imádkozást tartsa.” Ha olykor nehéz is szavakat formálnunk, a reformátor és a püspök gondolatai, könyvei segíthetnek, miként szólítsuk meg Istent.

Thesaurus rovatunkból olvasóink ezúttal Hlovik Ádám életútját ismerhetik meg, amely „sokban formázza kora vidéki lelkipásztorainak életét, akiknek az őket körülvevő közeg s a történelmi események folytán nem mindennapi körülmények között kellett helytállniuk a többnemzetiségű egyházban”.

„Anyának lenni olyan pozíció, amelyet csak limitált alkalommal kap meg az ember” – ezt már Füller Tímea írja személyes hangvételű jegyzetében, őszintén elárulva azt is, hogy az anyaság egyszerre tölthet el ámulattal és félelemmel. „Nincs előtte tanfolyam, vizsga, alkalmassági teszt.” Ezzel az írással köszöntjük a jelenlegi és a jövőbeli édesanyákat.

 

Az újságot keressék a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban és az evangélikus templomokban vagy fizessék elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!