Evangélikus televíziós és rádiós istentisztelet közvetítések előkészítése zajlott

Evangélikus televíziós és rádiós istentisztelet közvetítések előkészítése zajlott

Share this content.

Budapest – Minden évben megbeszélést szoktak tartani azoknak a lekészeknek, akinek gyülekezetéből az elkövetkezendőkben televíziós vagy rádiós istenitsztelet közvetítések lesznek. Idén sem volt ez másként, amikor 2013. január 14-én az Északi Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatalában gyűltek össze az igehirdető lelkészek. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Négy televíziós istentisztelet közvetítés lesz idén, virágvasárnap Répcelakról, júliusban a Szélrózsa találkozóról, november 2-án Kecskemétről és karácsonykor pedig Budahegyvidékről. Emellett Kajárpéc, Erdőkertes, Budapest-Deák tér, Szentgotthárd, Mezőberény, Vadosfa, Balassagyarmat és Pestlőrinc templomaiból lesz még istentisztelet közvetítésünk a Magyar Rádió hullámhosszán.

Dr. Fabiny Tamás püspök Máté evangéliumának 10. fejezetének 27. verse lapján tartott áhítatában utalt arra, hogy a média segítségével manapság el tudjuk vinni Isten szavát a föld végső határáig: így a távoli közelivé válik, minden nép felé szól. Az igehirdetéseknél fontos az igényes előkészítés, Isten világosságának segítségül hívása. Az istentisztelet maga pedig egy csapatmunka, az egyházközség híveinek és a Szentléleknek a közös munkája.

A püspök után a megbeszélés meghívott vendége, Mucsányi János (MTVA) beszélt a közvetítést vezetők részéről megfogalmazódott gyakorlati elvárásokról. Tanácsai után Nagy László riporter mondta el személyes meglátásait, véleményét és tapasztalatait.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!