Csepregi Béla igehirdetései – Húsvét ünnepe utáni 6. vasárnap

Csepregi Béla igehirdetései – Húsvét ünnepe utáni 6. vasárnap

Share this content.

Hangfájl: Zákeus Média Centrum, kép: illusztráció
Csepregi Béla sárszentlőrinci evangélikus lelkész prédikációi fognak elkísérni bennünket a következő egyházi évben adventtől adventig, minden héten. A húsvét ünnepe utáni 6. vasárnapon (EXAUDI) a lelkész 1981-ben elhangzott, Máté evangéliuma 9. fejezet 35-38. versei alapján tartott prédikációját adjuk közre.

Máté evangéliuma 9. fejezet 35-38. versei:

„Jézus bejárta a városokat és a falvakat mind, tanított a zsinagógáikban, hirdette a mennyek országának evangéliumát, gyógyított mindenféle betegséget és erőtlenséget. Amikor látta a sokaságot, megszánta őket, mert elgyötörtek és elesettek voltak, mint a juhok pásztor nélkül. Ekkor így szólt tanítványaihoz: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés: kérjétek tehát az aratás URát, hogy küldjön munkásokat az aratásába.”

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!