Földcsuszamlások miatt kitelepített családokat segít Boszniában az Ökumenikus Segélyszervezet

Földcsuszamlások miatt kitelepített családokat segít Boszniában az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Szarajevó – Bosznia-Hercegovina hegyvidékein nemcsak az elmúlt időszakban lezúdult példátlan vízmennyiség, hanem az esőzések nyomán kialakult földcsuszamlások is jelentős rombolást végeztek. Csak Szarajevó kantonban sok száz ház sérült meg és vált lakhatatlanná, illetve a földeken lévő termés is elpusztult. Mivel számos ingatlan életveszélyes állapotú, így a területet a rendőrség lezárta és a lakókat ideiglenes szállásokon helyezték el. Forrás: segelyszervezet.hu

Az Ökumenikus Segélyszervezet május 19-én a Szarajevó közeli Vogosca településen hajt végre segélyakciót, ahol mintegy 300 főt telepítettek ki. Az otthonukat elvesztett családok nagy részét ideiglenesen egy közeli, még el nem készült hotelben szállásolták el. A Segélyszervezet helyi partnerével, a Merhamet Sarajevoval együttműködve lepedőket, alsóneműket, ruhákat és étkezéshez szükséges konyhai eszközöket ad át a kitelepítetteknek.

A magyar Segélyszervezettel évtizedes együttműködésben dolgozó szarajevói székhelyű partnerszervezet munkatársai a gyorssegélyezésen túl, a vízszint apadásával, megkezdik egy hosszabb távú nemzetközi segélyprogram előkészítését. A tervezett segélyprogram megvalósítása szoros együttműködésben fog történni a genfi székhelyű ACT Alliance világszövetséggel, amely több mint 100 ország egyházi hátterű segélyszervezeteitől gyűjt forrásokat a helyszínen dolgozó szervezetek munkájának támogatására.    

Az Ökumenikus Segélyszervezet segélyakcióját a  1353-as adományvonal hívásával 250 forinttal lehet támogatni. Átutalással vagy csekkbefizetéssel a Segélyszervezet a 11705008-20464565 számlaszámon fogad adományokat.  A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: Szerbia, Bosznia!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!