A földrengés sújtotta Iránba küldte munkatársát az Ökumenikus Segélyszervezet

A földrengés sújtotta Iránba küldte munkatársát az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Az április 16-án bekövetkezett nagy erejű, 7,8-as erősségű földrengés károsultjainak megsegítésére indít segélyakciót az Ökumenikus Segélyszervezet – tudta meg szerkesztőségünk Gáncs Kristóf kommunikációs vezetőtől. Forrás: segelyszervezet.hu

 

A Segélyszervezet a természeti katasztrófát követő órákban felvette a kapcsolatot helyi partnerszervezetével, az Operation Mercy – Irannal, akik már a katasztrófa sújtotta térségbe irányították munkatársaikat és részt vesznek a károk helyszíni felmérésében. Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa úton van a térségbe, hogy a partnerszervezettel együttműködve kapcsolódjon be a segítségnyújtásba.

Az utóbbi 40 év legerősebb földrengése több ezer kilométeres körzetben volt érezhető Irán és Pakisztán határvidékén, így a térséget jellemző alacsony népsűrűség ellenére is a halálos áldozatok magas számától lehet tartani.   

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!