Fabiny: A házasság egy férfi és egy nő szövetsége

Fabiny: A házasság egy férfi és egy nő szövetsége

Share this content.

Forrás: mno.hu, HírTV
Budapest – Ellenzi az azonos neműek házasságát Fabiny Tamás evangélikus püspök. Az egyházi vezető arról is beszélt Magyarország élőben című műsorunkban, hogy el kell fogadni a homoszexualitást, de a liberális Fodor Gábor törvényjavaslatát nem tudja támogatni.

„Nem tudjuk támogatni ezt a törvényjavaslatot, hiszen számunkra az a biblikus alap egyértelmű, hogy a házasság egy férfi és egy nő szövetsége, Isten és emberek előtt kötött szövetsége. Ez nem jelenti azt, hogy ne éreznénk át a homoszexuálisok, a melegek nyomorúságát, amit a titkolózás, a rejtőzködés következtében át kell, hogy éljenek. Én magam nagyon egyértelműen osztom azoknak a véleményét, hogy segíteni kell akár a coming outban őket, segíteni kell őket a társadalmi elfogadottság terjesztésében” – fogalmazott Fabiny Tamás.

Hivatkozások: VIDEÓ! -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!