Fancsalon jártak a Nyíregyháza-kertvárosi gyülekezet tagjai

Fancsalon jártak a Nyíregyháza-kertvárosi gyülekezet tagjai

Share this content.

Fancsal – A Nyíregyháza-Kertvárosi Evangélikus Egyházközség a Fancsal-Hernádvércsei Evangélikus Egyházközség gyülekezetének kedves meghívására részt vett a Fancsalon tartott családi napon. Képes beszámoló. Forrás: Facebook.com/nyhkertvarosevegyh
„Kalandos utazás után 11 óra előtt érkeztünk meg a fancsali művelődési ház udvarára - írták a gyülekezet Facebook profiljában. - Az istentiszteleten Buday Barnabás esperes, Domokos Tibor beosztott lelkész és Laborczi Géza lelkész szolgált. Az istentisztelet keretein belül szentelték fel az újonnan elkészült filagóriát, szakrális teret, harangot és haranglábat, melyet nagy részben adományokból a gyülekezeti tagok önkéntes munkájával sikerült felépíteni. Sor került az új megválasztott gyülekezeti felügyelő beiktatására is. Az ezt követő ünnepélyes közgyűlésen oklevéllel és virággal köszönték meg a gyülekezeti tagok áldozatos segítőkészségét.”
„Közben a gyermekek is találhattak maguknak elfoglaltságot, a trambulint és az ugrálóvárat is kipróbálhatták, a bátrabbak arcfestésre is jelentkeztek - áll a beszámoló további részében. - A közgyűlés után finom hidegtálakkal, salátával, borral, süteménnyel látták vendégül a résztvevőket. A bőséges ebéd után elsétáltunk a nemrégiben felújított templomhoz. Az oltár, az orgona is gyönyörű volt. A templom környéke virágokkal körülvéve. Ezután Zsarnainé Nóra hívta közös éneklésre a résztvevőket. Később Laborczi Géza tartott beszámolót a Nyíregyházán folyó diakóniai munkáról. A program végén a rendőrség képviselői mutatták be a munkájukat, majd válaszoltak a felmerülő kérdésekre. A gyermekek kipróbálhatták a rendőrautót és a különböző védelmi eszközöket. Lelkiekben feltöltődve kezdtük meg haza utunkat. Tokajban egy közös fagyizással zártuk a napot. Köszönetet mondunk Domokos Istvánnak és a Fancsal-Hernádvércsei Egyházközség tagjainak a szívből jövő kedvességükért és vendéglátásukért.”
Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!