Faültetés a Szélrózsán – Videó

Faültetés a Szélrózsán – Videó

Share this content.

Videó: Győri András Timótheus
Mátrafüred – Sástó – „Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék egy almafát” – fogalmazott Luther Márton. A Szélrózsa – 11. Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozón hagyományteremtő céllal egy facsemetét is elültettek.

Folytonosság, újjászületés, ragaszkodás – és még lehetne sorolni a fákhoz köthető azon szimbólumok és tulajdonságok sorát, amelyek az ember és a Teremtője közötti kapcsolatban is számtalan módon elénk kerülhetnek.

Éppen ezért, remélhetőleg hagyományteremtő módon, a Szélrózsa Ökosátor és a Csendkuckó szervezői elültettek egy fát, bízva abban, hogy e csöppnyi növény évtizedek múlva is emlékezteti az erre járókat a Szélrózsa üzenetére.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!