Február 4-ig lehet jelentkezni tanároknak és tanítóknak erkölcstan továbbképzésre az EHE-re

Február 4-ig lehet jelentkezni tanároknak és tanítóknak erkölcstan továbbképzésre az EHE-re

Share this content.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a 2013/2014-es tanévtől kezdődően kötelezően előírja az állami általános iskolák számára az „Erkölcstan” vagy a „Hit- és erkölcstan” órák megtartását. Ezen órák felmenő rendszerben kerülnek bevezetésre, 2013. szeptemberében az 1. és 5. évfolyamokon kezdődően. Szöveg: dr. Szabó Lajos

 

Míg a „Hit- és erkölcstan” órákat az egyházi felsőoktatási intézményekben képzett lelkészek és hittanárok tarthatják, addig az erkölcstan tantárgy oktatását azon tanítók és általános iskolai tanárok végezhetik, akik rendelkeznek a megfelelő végzettséggel és szakképzettséggel, vagy akik pedagógus-továbbképzés keretében elsajátították az erkölcstan oktatásához szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket.

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem 2013 februárjában pedagógus-továbbképzéseket indít ezen a területen két csoportban:

·      „Tanítók elméleti és módszertani felkészítése az erkölcstan oktatására”, amely képzésen az alsó tagozaton dolgozó tanítók kaphatnak elméleti és módszertani segítséget az Erkölcstan tantárgy tanításához (képzési költség: 30.000 Ft).

·      „Általános iskolai tanárok felkészítése az »Erkölcstan« című tantárgy 5–8. évfolyamokon történő oktatására”, amely képzés keretein belül az általános iskolai tanárok szerezhetik meg a tantárgy tanításához szükséges ismereteket és képesítést (képzési költség: 60.000 Ft).

Mindkét képzés fő célja, hogy az elméleti ismeretek átadása mellett gyakorlatorientált, életszerű, a mindennapokban jól hasznosítható tudást adjon a résztvevőknek. A megszerzett ismereteket azonban nemcsak az erkölcstan tantárgy oktatása során lehet hasznosítani, hanem az iskolai nevelés kérdéseiben, az osztályfőnöki órán és egyéb iskolai programok szervezése során is segítséget adhat a tanítók és tanárok kezébe.

A képzésekre péntek délutáni időpontokban, valamint szombati napokon kerül sor. A tanfolyamok részletes programja, valamint a jelentkezés részletei az Erkölcstan mappában olvashatók. (Szükség esetén további információk kérhetők dr. Kodácsy-Simon Eszternél: eszter.simon [at] lutheran.hu.)

A képzésre felekezeti hovatartozástól függetlenül fogadunk jelentkezőket.
A csoportok létszáma korlátozott, a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében vesszük figyelembe.

Jelentkezési határidő: 2013. február 4.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!