Felvidéki evangélikusok között a Közel

Felvidéki evangélikusok között a Közel

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, fotó: Pángyánszky Ágnes
Hosszúszó – Sajógömör – Rozsnyó – Tornalja – Istentiszteleti és koncertalkalmakon szolgált 2015. június 12–14. között a szlovákiai Hosszúszón, Sajógömörben, Rozsnyón és Tornalján az Evangélikus Hittudományi Egyetem zenekara, a Közel. A felvidéki út a Magyarországi Evangélikus Egyház határon túli szolgálatát erősítette egyházunk országos irodája gyülekezeti és missziói osztályának támogatásával.

A zenekart nagy szeretettel fogadták a meglátogatott gyülekezetek tagjai, örömmel kapcsolódtak be a közös éneklésbe is. az istentiszteleteken és a koncerteken Pángyánszky Ágnes egyetemi lelkész hirdetett igét. A helyi programot az ott szolgáló, magyar nyelven prédikáló lelkészek és Lóczy Tibor, a Szlovákiai (Felvidéki) Evangélikus Missziói Központ vezetője szervezték.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!