Fiatal felnőttek világméretű misszióban – Amerikai tévéstáb készített filmet a hazánkban szolgáló önkéntesekről – Frissítve újabb videóval!

Fiatal felnőttek világméretű misszióban – Amerikai tévéstáb készített filmet a hazánkban szolgáló önkéntesekről – Frissítve újabb videóval!

Share this content.

Forrás: ELCA
Budapest – 2014. novemberében az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA=Evangelical Lutheran Church in America) forgatócsoportja filmet készített egyházuk önkéntes programjáról, amely a Fiatal felnőttek világméretű misszióban címet viseli (YAGM=Young Adults in Global Mission). Magyarországon immáron a harmadik csapat önkéntes végez szolgálatot, különböző területeken: az iskoláinkban, gyermek- és szociális ellátó intézményekben örömmel szolgálnak a fiatal önkéntesek, akik így egyházunk mindennapjaival ismerkedhetnek meg.

Az amerikai forgatócsoport klipjeit nem csak hazánkban forgatta. Megpróbálták más kontinenseken szolgáló önkéntesek életét is bemutatni. Az első összeállítást a közösségi médiában, így a Twitteren és a Facebookon publikálták, így népszerűsítve az önkéntesek munkáját a fitalaok között.

A második klipben Magyarország is feltűnik. A Budapesten élő Kristell Caballero-Saucedo többek között a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban, a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban tevékenykedik, a kőbányai gyülekezet életébe kapcsolódott be.

A videóban felvillanak képek Jericho Westendorfról is, aki a Nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégiumban szolgál, valamint Anastasia Peltomaa-ról, aki jelenleg a görögszállási roma misszióban vesz részt.

A harmadik videónak a középpontjában Thad Titze áll és a Görögszálláson eltöltött egy évéről számol be a nézőknek. A filmben interjút láthatunk Fabiny Tamás püspökkel is és bemutatják Magyarország sokszínűségét.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!