Folytatja a zalai árvízkárosultak támogatását az Ökumenikus Segélyszervezet

Folytatja a zalai árvízkárosultak támogatását az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Rédics – Murarátka – Murakeresztúr – Letenye – Csákánydoroszló – Az Ökumenikus Segélyszervezet által több mint egy évtizede bevezetett támogatási módszer keretében, építőanyagra és ingóságok előre meghatározott körére (pl. bútor és háztartási gépek) beváltható utalványokat kaptak 2014. 10. 15-én a Zala megyei települések árvízkárosultjai.

A szeptemberi áradások és belvízhelyzet miatt jelentős károkat szenvedő családok egyenként 100 ezer forint értékű támogató kártyát vehettek át, amelyet a környéken található, az Ökumenikus Segélyszervezettel szerződésben álló üzletben tudnak felhasználni november 30-ig. Azon rédicsi, murarátkai és murakeresztúri 22 család részesült most támogatásban, akik ingatlanjának lakóterét nagymértékben károsította a néhány héttel ezelőtti természeti katasztrófa.

A segélyakció célja, hogy az érintettek még a téli időszak előtt fel tudják újítani árvízkárosult otthonukat, és pótolni tudják a használhatatlanná vált ingóságaikat. A 2,2 millió forint értékű segélyakciót a Vodafone Humanitárius Alapból finanszírozza az Ökumenikus Segélyszervezet. A 2011-ben a Vodafone Magyarországgal létrehozott létre hozott Alap célja, hogy katasztrófahelyzetekben az Ökumenikus Segélyszervezet azonnali, gyors segítséget nyújtson a rászorulóknak és támogassa a helyreállítási munkálatokat is.

Mint ismeretes, az áradások után közvetlenül az Ökumenikus Segélyszervezet 80 zalai család számára adott át fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint a takarításhoz szükséges eszközöket tartalmazó (súrolószer, mosogatószivacs, mosogatószer, lefolyótisztító, kézfertőtlenítő, szappan, törlőkendő, felmosórongy…stb.) egységcsomagokat Rédics, Letenye, Murakeresztúr és Csákánydoroszló településeken több mint 800ezer forint értékben.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!