A francia protestánsok is elítélik a párizsi támadást

A francia protestánsok is elítélik a párizsi támadást

Share this content.

Forrás: leuenberg.eu, fordítás: reformatus.hu
Párizs – A Franciaországi Protestáns Szövetség nyilatkozatban ítélte el a Charlie Hebdo nevű szatirikus lap szerkesztősége ellen január 7-én elkövetett támadást és kiállt a „laikus állam” értékei, a demokrácia és sajtószabadság mellett. A rövid nyilatkozatot a szövetség elnöke, François Clavairoly református lelkész jegyzi.

Az alábbiakban ez a nyilatkozat olvasható:

A Charlie Hebdo szerkesztősége ellen elkövetett megdöbbentő támadás kapcsán, amely 12 áldozatot, köztük tíz újságíró és két rendőr halálát követelte, szeretnénk hangot adni mély megrendülésünknek és kifejezni együttérzésünket és szolidaritásunkat az áldozatokkal, családjaikkal, hozzátartozóikkal és barátaikkal.

A francia protestánsok nevében kifejezzük felháborodásunkat és elítéljük a szívünket és lelkiismeretünket megrázó szörnyű bűntettet. Soha nem fogjuk szó nélkül hagyni emberi életek gyáva kioltását és nem szűnünk meg emlékeztetni arra, hogy az emberi élet értékes Isten szemében. Egyben kijelentjük, hogy nincs létjogosultsága semmilyen mentségnek és igazolásnak ilyen esetben, bármely vallásra hivatkozzon is.

Megerősítjük, hogy a laikus köztársaságra és annak értékeire, nevezetesen a lelkiismereti szabadságra, a demokráciára és a sajtószabadságra az együttélésünk szilárd alapjaként tekintünk.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!