Gyülekezeti gyerekszolgálatra felkészítő képzést tartanak

Gyülekezeti gyerekszolgálatra felkészítő képzést tartanak

Share this content.

Szöveg: Bence Győző
Nagyveleg – „Idén már a harmadik évünket kezdjük meg a gyülekezeti gyerekszolgálatra felkészítő képzésünkkel, melyről talán már sokan hallottak, de most szeretnénk újból bemutatkozni, hogy a hírünk eljuthasson azokhoz a fiatalokhoz, akik rendszeresen szolgálnak gyülekezetükben vagy szívesen bekapcsolódnának a gyerekszolgálatába” – írta szerkesztőségünknek Bence Győző evangélikus lelkész.

„Képzésünk célja, hogy segítsük és felkészítsük a gyerekszolgálatra azokat a fiatalokat, akik gyülekezetük hittantáborába már nem résztvevőként, hanem segítőként vagy szolgálattevőként készülnek – magyarázta a lelkész– Tehát a képzésünk nem ifjúsági vezetőképző, hanem az ifjúságot megszólító, és szolgálatra felkészítő képzés. Abban nyújtunk segítséget, hogy a fiatal tábori segítők bátran, sok-sok ötlettel felvértezve, szolgálatra készen induljanak el a nyári hittantáborokba vagy más gyülekezeti gyerekalkalmakra. Mi a kisgyerekek (6-12 év) között végzett szolgálatunk tapasztalatait szeretnénk megosztani és tovább adni a képzésben résztvevő fiataloknak (15-25 éves korig).” 

A szolgálat két éve a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye önálló képzéseként indult el, viszont az idei képzést már az Evangélikus Hittudományi Egyetem Gyakorlati Tanszékével együttműködve szervezik meg. Reménységük az, hogy az együttműködésünk eredményeként egyre hatékonyabbá tudják tenni a képzést, és bíznak abban, hogy a jövőben a teológusok bevonásával országszerte több helyen is meg tudják tartani felkészítő hétvégéinket. 

„Képzésünk három hétvégét ölel fel, melyben az elméleti tudás átadása mellett a gyakorlatok is nagy hangsúlyt kapnak – tette hozzá a lelkész. – A második és harmadik hétvégére például gyerekeket is hívunk, akik segítségünkre szolgálnak abban, hogy a résztvevők ki tudják próbálni frissen szerzett tudásukat, és bátorságot, önbizalmat kapjanak a szolgálathoz.”

Az első két év során Isten áldását is bőven megtapasztalhatták: például az első képzés egyik résztvevője idén a lelkésze támogatásával önállóan indított el egy gyülekezeti gyerekbibliaórát, melyet kéthetente szervez meg. Bíznak abban, hogy képzésük egyre több fiatalnak segít abban, hogy Isten küldetésébe beállva megtalálja a helyét az evangélikus gyülekezetek életében. 

Szeretettel várják a jelentkezőket.
Jelentkezési határidő: 2020. február 29.
Képzési hétvégék:
I.   2020. március 20-22.
II.  2020. április 24-26.
III. 2020. június 26-28.
Információ: bence.gyozo@lutheran.hu, telefon:+36 20 824 30 55
Facebook oldal: https://www.facebook.com/Gyülekezeti-Gyermekszolgálatra-Felkészítő-Képzés-316621635615316/

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!