Gyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet a rendkívüli időjárás károsultjai javára

Gyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet a rendkívüli időjárás károsultjai javára

Share this content.

Budapest – Miközben Magyarországon az áradások mellett a belvíz okoz egyre több helyen károkat, a magyarok lakta vajdasági Tordán tornádó utáni károk felmérése zajlik. Az Ökumenikus Segélyszervezet felkészült, hogy szükség esetén magyarországi közösségeknek segítsen, Tordán pedig már el is kezdődött a gyorssegélyezés előkészítése. Forrás: segelyszervezet.hu

Húsvét vasárnapján jégesővel kísért orkán erejű szélvihar söpört végig a közép-bánáti Tordán. A másfél ezer lakosú, magyarlakta faluban az ítéletidő mintegy száz háztartásban okozott jelentős kárt. A tornádóra emlékeztető elemi csapás fákat csavart ki, tetőket sodort le, falakat és kapukat döntött ki. A lakóházak és a melléképületek tetejéről mintegy százezer cserepet vitt le az ítéletidő. Az előzetes becslések szerint a kár meghaladja a több tízmillió dinárt.

Az Ökumenikus Segélyszervezet részt kíván venni a károsultak megsegítésében, ezért felvette a kapcsolatot a helyi partnerszervezetével (EHO), mellyel az elmúlt két évtizedben számos alkalommal működött már együtt eredményesen. Jelenleg a károk felmérését végzi házról házra járva egy szakértőkből és helyiekből álló felmérő csapat, akikhez a holnapi napon csatlakozik az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa is, hogy az összeállítandó gyorssegély a lehető leghatékonyabban segíthesse a bajbajutottakat. A segélyszervezet a felmérések eredményei alapján, az állami segítségnyújtást kiegészítve kezdi meg a gyorssegélyezést a következő napokban, melyhez a 1353-as adományvonalon, hívásonként 250 forint értékben fogad köszönettel támogatást.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!