Gyerek- és ifjúsági tábor volt Lucfalván

Gyerek- és ifjúsági tábor volt Lucfalván

Share this content.

Szöveg: Horváth-Hegyi Áron; fotó: Malikné Győrfi Eszter
Lucfalva – A kicsiny nógrádi település, Lucfalva – többek között a már évtizedek óta aktívan működő evangélikus gyülekezetnek köszönhetően – mozgalmas hétköznapokat él. Bár a templomnak nincsen tornya, így nem emelkedhet ki a házak tengeréből, mégis mindenki jól tudja hova forduljon, ha nyüzsgésre vágyik. A nyári gyerektábor idején szinte hangyabollyá alakul a templom és környéke. A helybéli és környékbeli fiatalok idén tizenegyedik alkalommal mehettek táborba 2014. július 14. és 19. között.

A résztvevők nagy számának köszönhetően – a tavalyi évhez hasonlóan – három csoportban folyt a munka. Legtöbben Lucfalváról, de a szomszédos Sámsonházáról is egy tucatnyian ékeztek, úgy mint az ország más városaiból: Győr, Budapest, Orosháza, Nyírtelek, Nyíregyháza.

Az ifi korosztály délelőttönként a függőségekről és a szabadulásról hallgatott előadásokat, majd kisebb csoportokban boncolgatták tovább az elhangzottakat. A Hogyan és mire szabadít meg Isten? vagy Hogyan szabadulhatok meg függőségeimtől és a világi kívánságoktól? kérdésekre a válaszok a Szentírás tanítása alapján fogalmazódtak meg.

Eközben a fiatalabbak és a legkisebbek Eszter királynő történetével ismerkedtek. A tanulságokat ők is csoportokban vonták le. A szabadulás témája a történet végére bontakozott ki, de előtte szóba került a hűség, a segélykiáltás, a közbenjárás.  

A száz gyermek és ifjú délben közös ebédre gyűlt össze a templomudvaron, majd egy rövid bábjáték után ki-ki újra korosztálya szerint találhatta meg délutáni elfoglaltságát. Az ifjak rövid filmek alapján beszélgettek a szabadulásról, míg a kisebbek kézműveskedtek. A vacsora előtti játékra újra összegyűltek a táborlakók: három és húszévesek egyaránt. Este, a templom hűsében keresztyén sportolók élettörténetei elevenedtek meg, majd egy-egy táborvezető tett bizonyságot arról, hogyan lett Krisztus az ő személyes megváltója, és hogy ez mit jelent számára a hétköznapokban.

A tábor után újabb mozgolódás várható a gyülekezetben, hisz július végén egész napos bibliaiskola indul, ugyancsak az EKE alapítvány támogatásával Immáron nem a gyermekek, hanem a biblia- és egyházismeretben elmélyülni kívánó felnőttek népesítik be a lucfalvai evangélikus templom kertjét és imaházát. 

Címkék: Lucfalva - hittan - tábor - gyerek - ifjúság -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!