Hálaadó istentisztelet és gyülekezeti terem szentelés Gyúrón – Videóval!

Hálaadó istentisztelet és gyülekezeti terem szentelés Gyúrón – Videóval!

Share this content.

Forrás: Tordas-Gyúrói Társult Evangélikus Egyházközség
Gyúró – 2014. augusztus 3-án Szarka István esperes úr szolgálatával avatták fel a gyúrói gyülekezeti termet.

2011-ben egy Leader pályázati anyag elkészítésével kezdődő, majd 2013-ban a konkrét építési munkák kivitelezésével folytatódó építkezés nagyszerű eredményére kértük Isten áldását Gyúrón, július 27-én vasárnap. Tágas gyülekezeti terem épült a parókia meglévő épületének kibővítésével.

A hálaadó istentiszteleten a gyülekezet kamarazenekara mellett a Gyúrói Dalolók együttese tették ünnepivé a pillanatot, amikor a közösség megköszönte Mennyei Atyánk szerető támogatását és az Igén keresztül kapott bátorítását, hogy a minden építkezéssel óhatatlanul együtt járó nehézségek ellenére is megvalósulhatott az elképzelés, mely az egész közösséget hivatott szolgálni.

 

Az istentiszteleten Szarka István esperes hirdetett Igét. Süller Zsolt lelkész, Tóth Béla, a település polgármestere, Kádár Ferenc református lelkipásztor, és Szendrői Júlia a Leader Völgyvidék Közösség képviseletében köszöntötte az egybegyűlteket a templomban, majd a gyülekezet átvonult a parókiára, ahol Szarka István esperes úr a nemzeti színű szalag átvágása után megnyitotta és megáldotta az új gyülekezeti termet.

A jövőben is Urunk támogatását kérjük imáinkban ahhoz, hogy az épület betölthesse tervezett funkcióját: helyet adjon gyülekezeti rendezvényeknek, koncerteknek, előadásoknak, illetve a településen és környékén élő és alkotó evangélikus művészek méltó helyen mutatkozhassanak be munkáikkal a közönség előtt. 

Bizony, őtőle, őáltala és őreá nézve van minden: övé a dicsőség mindörökké. Ámen” (Róm. 11,36).

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!