Hálaadó istentiszteletet tartottak kettős jubileumért Cinkotán

Hálaadó istentiszteletet tartottak kettős jubileumért Cinkotán

Share this content.

Forrás: Facebook.com. Szöveg, fotó és hang: Vető István
Budapest – Mennybemenetel ünnepén, 2014. május 29-én kettős hálaadó ünnep volt Cinkotán. Egyrészről a gyülekezet megalakulásának 315., másrészről pedig a gyülekezeti ház felépítésének ötödik évfordulóját tartották.

„A Cinkotai Evangélikus Egyházközség 315 éves múltjára, valamint 5 éves gyülekezeti házunk eseményekben gazdag rövid történelmére emlékeztünk Mennybemenetel ünnepén” - számolt be a gyülekezet lelkésze, Vető István.

„Levetítettük a '300 év - 10 emberöltő' című filmet, majd a lelkes gyülekezeti tagok jól vizsgáztak egy gyülekezet-történeti teszt megoldásával.
Ezt követően az ünnepi istentiszteleten Gáncs Péter püspök hirdette az igét Ézs 59 alapján. Felszólított minket az élő Istennel való kapcsolatunk felülvizsgálására, és bátorított minket a Feltámadott Úr jelenlétével. A közeli pünkösdre gondolva közösen kértük Isten lelkét a gyülekezet további életére.
A szeretetvendégség keretében köszöntöttük a gyülekezeti ház tetőterét beépítő tervezőt, vállalkozót és munkatársait, valamint gyülekezeti tagunkat, aki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által kiírt pályázat ügyintézését vállalta az elektronikus EPER-rendszerben. Ki-ki a hozzá illő ajándékot kapta.”
Az ünnepen vendégül látták a szlovákiai Horná Mičina (Felsőmicsinye) testvérgyülekezet küldöttségét. A finn testvérgyülekezet, Tapiola lelkésze és felügyelője írásban küldte el köszöntését.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!