Házhoz vitték a karácsonyt az evangélikusok

Házhoz vitték a karácsonyt az evangélikusok

Share this content.

Békéscsaba – Idős embereket látogattak meg evangélikus hittanos gyerekek csoportjai egy-egy felnőtt vezetésével Békéscsabán, az erzsébethelyi városrészben. Forrás: beol.hu, szöveg: M. P. M.

Azokat kerestük fel, akik évekig templomba járók voltak, de egészségi állapotuk miatt már nem tudnak együtt ünnepelni a karácsonyi gyülekezettel. Egy-egy énekkel, verssel, zeneszámmal és a karácsonyi történet felolvasásával vittük el otthonukba az ünnep lényegét” - beszélt a kezdeményezésről Nagy Zoltán evangélikus lelkész, szervező.

Mint mondta, megható volt látni azokat az egyedülálló, szobájukhoz kötött embereket, akik elérzékenyültek a versek hallatán. Voltak, akik bekapcsolódtak a közös énekbe, és szinte mindannyian együtt mondták a karácsonyi evangélium angyali szózatát: „Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.”

Összesen 24 időshöz jutott el a hat, 4-5 főből álló csoport, melyeknek tagjai óvodás és iskolás gyermekek, valamint felnőtt önkéntesek voltak. Volt, aki úgy tért vissza az idősektől, hogy jövőre is biztosan házhoz vinné a karácsonyt. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!