Hajléktalanok egy házban

Hajléktalanok egy házban

Share this content.

Budapest – A hajléktalan emberekről nem csak Ferenc pápa gesztusai, vagy a közelmúltban hozott fővárosi rendelet kapcsán esik több szó mostanában, hanem a napokban érkező fagyok és havazás miatt is. Közel ezer hajléktalan ember él Józsefvárosban, s bár a kerületben több intézmény is segíti őket, a hidegre tekintettel az ökumenikus imahetet követően a római katolikus, a református, az evangélikus, a baptista és az adventista felekezet összefogásával ideiglenes krízisszállás nyílik a VIII. kerület Illés utca 36. szám alatt – tudta meg szerkesztőségünk Bolba Márta evangélikus lelkésznőtől.

Az intézménybe beköltöző húsz ember nem csak ellátást, azaz szállást és étkezést kap, hanem az önkéntes segítők különféle közösségi programokat is szerveznek számukra, lelki segítséget, talán reményt is kapnak a befogadott emberek.

A segítségnyújtás bárki számára elérhető lehetőségeiről a Menhely Alapítvány krízis számán adnak tájékoztatást: 06 1 338 4186.

Az ellátó pontok szívesen fogadnak tárgyi adományokat is, főként meleg ruhaneműt, takarót, tisztálkodó és tisztító szereket. A szervezők azt remélik, hogy a józsefvárosi összefogás mintájára más helyi közösségek is keresik annak módját, hogy ebben az időszakban miképpen könnyítsék meg a hajléktalan emberek helyzetét. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!