Hall engem valaki? – 4. Téli berek tábor a KÖSZI szervezésében

Hall engem valaki? – 4. Téli berek tábor a KÖSZI szervezésében

Share this content.

Idén 4. alkalommal rendezte meg a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért csapata a Téli berek evangélikus hitépítő tábort Nagybörzsönyben, az evangélikus gyülekezet Reménység házában Pellionisz Petra vezetésével. A tábor mottója a fiatalok számára igen aktuális téma volt: „Hall engem valaki?” Szöveg: Nemes Anikó, Gerlai Pál, fotó: Keveházi D. Sámuel

Többen megkérdőjelezik, hogy tél közepén is véghez lehet-e vinni egy sikeres tábort, amikor az időjárási viszonyok igen zordak, és utazni sem túl kellemes. A KÖSZI lelkes csapata negyedjére cáfolt rá erre a feltevésre, hiszen idén is egy fergeteges hosszú hétvégés, élményekben gazdag tábort szerveztünk meg a közel 40 fős csapatnak! Hazánk minden részéről, 15 településről érkeztek az evangélikus, református, katolikus és baptista fiatalok. Mindezek után felmerülhet a kérdés, hogy milyen programokat lehet csinálni a hideg téli napokon a gyerekekkel, fiatalokkal. Ez alkalommal sem maradhattak el a szívmelengető és figyelemfelkeltő áhítatok, amelyeket a tábor lelki vezetőjének, Gerlai Pál evangélikus lelkésznek köszönhettünk. A hidegre való tekintettel pedig még lelkesebben és szebben hangzottak a MEVISZ-es Új ének és Zarándokének füzetek dalai.

Minden délelőtt voltak kiscsoportos beszélgetések, ahol a gyerekek a „Hall engem valaki?” témát bibliai történeteken és saját beszámolóikon keresztül tapasztalhatták meg a csoportvezetőik segítségével. A délutánokat és a szabadidőt pedig játékos programokkal és vetélkedőkkel, szánkózással és mézeskalácssütéssel tölthettük. Még egy hosszú téli sétán is részt vettünk a gyönyörű, hófedte Börzsönyben, amely után még hálásabbak lehettünk a meleg szálláshelyért.

A tábor szervezői között van iskolapszichológus, lelkész, katechéta, keresztény egyetemista, de közgazdász és jogász fiatal is, akik egymás tudását összeadva évről évre hosszas előkészülettel szervezik meg a tábor programját, hogy abból minél jobban épülhessenek a részt vevő gyermekek.

A résztvevők visszajelzései alapján idén is nagyon jól sikerült a tábor, és a továbbiakban is szeretnének részt venni a KÖSZI által rendezett táborokon. Külön szívmelengető eredménynek tartjuk a vezetőtársakkal, hogy sok teljesen új gyereket ismerhettünk meg, akik először vettek részt táborunkban, és nagyon érdeklődnek a tavaszi és nyári táboraink iránt is.

A kilencfős szervezőcsapatot a tábor vezetője, Pellionisz Petra iskolapszichológus fogta össze, a lelki vezető Gerlai Pál evangélikus lelkész, a zenei felelős pedig Keveházi D. Sámuel volt, aki igehirdetőként is szolgált. A tábor lelki és egyéb programjainak szervezésében a KÖSZI önkéntes csapata vett részt: Frenyó István, Horváth Márta, Jagyugya Erik, Kelényi Zsolt, Lőrincz Andi Luca, Nemes Anikó, Malik Mátyás.

A KÖSZI csapata legközelebb április 25–28. között Piliscsabára, a Béthel Evangélikus Missziói Otthonba várja a 7-12. osztályos fiatalokat a „Tedd jobbá a világot” mottóval megrendezendő 7. Életfonal evangélikus életvezetési táborba. Bővebb információ hamarosan a www.koszi.net honlapon lesz olvasható.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról: 

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t Facebookon: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001842182512

Iratkozz fel a KÖSZI Hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A KÖSZI által szervezett 4. Téli berek evangélikus hitépítő tábor együttműködő partnerei voltak a Szívvel-Lélekkel Alapítvány, a Nagybörzsönyi Evangélikus Egyházközség és a Csomádi Evangélikus Egyházközség.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!