Spirituálék | Hangolódó #2

Spirituálék | Hangolódó #2

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kell menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz egy lehetőséget szeretnénk ajánlani. A Hangolódó sorozat egy utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve.

Amerikában minden fekete baptista istentisztelet a következőképp indul: feláll az est házigazdája, – aki legtöbbször a helyi lelkész – és megkérdezi: ki az, aki száz éves? Ha a gyülekezetben nincsen száz éves hölgy vagy férfi, akkor megyünk egy ötössel lefele. Ki az, aki 95 éves? Ki az, aki 90 éves? Addig megy ez, amíg meg nem találjuk az istentisztelet legidősebb tagját. A kulturális közeg megkívánja, hogy az istentisztelet elkezdését a gyülekezet legidősebb tagja engedélyezze, pusztán tiszteletből. Ha nem adja áldását, nem kezdődhet el az alkalom. Az engedélyt óriási üdvrivalgás fogadja és ez a szűnni nem akaró, Szentlélek vezette mámor mindenkit a Teremtő dicséretére sarkall. Ha a mai mix átenged egy kicsit is ebből az örömből, már megéri holnap reggel felkelni.

A teljes cikk a KötőSzó blogon olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!