Hangolódó #43 | Erős vár FC

Hangolódó #43 | Erős vár FC

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat az Erős Vár FC futballcsapat készítette.

Számok listája:

1. Vangelis - Chariots of Fire: „De honnan jön az erő mely a versenyen végigvisz? Belülről.” Jézus azt mondta: „Mert íme, Isten Országa bennetek van. Ha teljes szívetekkel kerestek engem, bizony megtaláltok engem”. „Életetek Krisztus szeretetében élitek, ez az a pálya amelyen a ti versenyetek a célig vezet.” - ezt mondja egy versenye után Eric Liddell, a Tűzszekerek című kultikus film főszereplője. Mi a saját versenyünket a futballpályán „futjuk”, de persze a dobogó legfelsőbb fokánál fontosabb céljaink is vannak, és ez a zene erre is emlékeztet engem. (Schranz Ambrus)

2. Dés & Geszti - Pál utcai fiúk (musical) - Mi vagyunk a grund!: Minden embernek életkorától függően mást és mást jelent gyermekkorának játszótere, más és más emlékek erősödnek fel bennünk , amikor a féltett grundunkról beszélünk, arról a helyről, ahol gyermeként legjobb dolgok történtek velünk a világon..Azt gondolom, hogy az igazi grund valójában nem egy fizikai játszóteret jelent, mert azt elveszíthetjük,mert házakat vagy bevásárlóközpontokat építhetnek be rájuk...Az igazi grund számomra örök emberi érzéseket és tulajdonságokat jelent, önfeláldozást egy közösségért, bátorságot az erősebb ellen, hogy igenis összetartozunk még az ellenségeinkkel is és sajnos egy kis árulást is a hatalomvágyért...Biztos vagyok benne , hogy csak így kap értelmet a műben Nemecsek halála és a mi életünk is akkor kap igazi értelmet, ha ezek a tulajdonságok élnek a lelkünkben! (Benkovics Attila, edző)

3. Pastor T.L. Barrett and the Youth for Christ Choir: Ez itt a Like a Ship Without a Sail című szám Pastor T.L. Barrett lelkész és az általa vezetett zenekar előadásában. Spirituális üzenete, lüktető ritmusa és a kórus éteri zengése mindig felkészíti lelkemet az előttem álló küzdelemre. (Vértesi Ferenc)

 

A cikk teljes terjedelmében a Kötőszó blogon olvasható el.

 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!