Harangok szava válaszolt – Képriport a karácsonyi szolgálatokról a Szügyi Evangélikus Egyházközségben

Harangok szava válaszolt – Képriport a karácsonyi szolgálatokról a Szügyi Evangélikus Egyházközségben

Share this content.

Szöveg: Torzsa Tamás
Szügy – Karácsony ünnepét megelőzően Mohorán az evangélikus templom udvarában, felállításra került a betlehemi jászol; Józseffel, Máriával és a csecsemő Jézussal. Szép példája ez a helyi testvéri szeretetnek, hisz a római katolikus közösség által és az evangélikus gyülekezet hozzájárulásával jött létre mindez.

Szenteste a karácsonyi történet megelevenítésével, igével, verssel és énekekkel szolgált a szügyi, a mohorai, a patvarci és a csesztvei gyülekezet ifjúsága.

Majd Szügyben este kilenc órától egy több száz éves hagyomány megtartására és folytatására, a templomtoronybeli éneklésre gyűltek össze a gyülekezet tagjai. Ennek a hitből fakadó, szolgáló hagyomány őrzésnek bizony megvan az ára, mert először is fel kell jutni a torony legtetejébe; embert próbáló létrákon és deszkapadlókon keresztül. Majd a toronybeli harangok közvetlen közelében szólaltak meg a karácsonyi énekek; egy-egy sort előolvasva, elénekelve, melyre a harangok szava válaszolt. Ezután folytatódott az éneklés a parókia udvarán, amit egy jó hangulatú szeretetvendégség követett.

Karácsony második napján a szügyi gyülekezeti énekkar hangszeres szolgálattal dicsérte az Istent, Jézus Krisztus megszületésére emlékezve. Öröm és áldás volt az ünnepen. Istennek legyen hála érte!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!