Harmadszor rendezik meg az Újszövetség Maratont Székesfehérváron

Harmadszor rendezik meg az Újszövetség Maratont Székesfehérváron

Share this content.

Forrás: MTI
Székesfehérvár – Harmadik alkalommal rendezik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház nagyszínpadán az Újszövetség Maratont advent első hétvégéjén.

A szombaton 23 órakor induló rendezvényen önkéntes jelentkezők olvassák fel az Újszövetséget. A résztvevők ötperces részleteket olvasnak fel két Bibliából - a katolikusból és a protestánsból - könyvenként váltakozva.

Idén az első felolvasó Bencze András evangélikus püspök-helyettes lesz, őt Spányi Antal katolikus püspök követi, majd Somogyi László református lelkészi-elnök és negyedikként Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András olvas az Újszövetségből. A tervek szerint a felolvasás vasárnap 18.45-kor ér véget.

A különleges lelki eseményt 2012-ben indította útjára a Vörösmarty Színház. Az első Újszövetség Maratonon 140-en, míg a másodikon 240-en olvastak fel.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!