Határon túl és összetartozva

Határon túl és összetartozva

Share this content.

Nyíregyháza – A nemzeti összetartozás napjával, flashmobbal, kiállítással, előadásokkal zárta a Nyíregyházi Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium a Határtalanul programját. Forrás: szon.hu

Mindig nagy hangsúlyt helyzetünk a határon túli magyarsággal való kapcsolattartásra, a hazafias nevelésre – mondta a projektzárón Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna igazgatóhelyettes. – A testvérgimnáziumok cserediák- és tanácsereprogramjai korábban is jól működtek, sikeresek voltak, arra azonban, hogy a kapcsolat még intenzívebbé váljon, és évente többször, több osztály is részese lehessen a látogatásoknak, a Határtalanul pályázat adott lehetőséget. A Bethlen Gábor Alapkezelő csaknem 3 millió forinttal támogatta a kossuthos diákok kiutazását, valamint az erdélyi és kárpátaljai tanulók fogadását.”

Úgy gondoltuk, a nemzeti összetartozást úgy érzékeltethetjük a legjobban, ha nemzeti ünnepeket választunk az együttműködés alapjául, ahol közösen tudunk emlékezni, közös munkával készítünk emléktáblát vagy együtt veszünk részt felvonuláson – említette az igazgatóhelyettes. SzékelykeresztúrHusztTécső – három hely, ahol a Kossuth tanulói megfordultak, a huszti magyar iskolának pedig 18 számítógépet adományoztak. – Minden kiutazásunk kulturális és szabadidős programot is tartalmaz, élményt és értéket szeretnénk nyújtani a diákságunknak” – fogalmazott Kecskemétiné, és hozzátette: a jövőben is folytatják a közös programokat, és szeretnék tovább bővíteni kapcsolataikat a határon túli magyar iskolákkal. Azért, hogy a gimnázium minden diákja átérezze a csereprogramok jelentőségét, kedden megtartották a nemzeti összetartozás napját, amelynek részeként az iskola udvarán flashmobot rendeztek. A tanulók beálltak a nagy Magyarország térképébe, ezen belül a mai Magyarország területét a színes pólós diákok töltötték meg.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!