Helyére került az oltárkép Dombóváron – Szombaton felavatják Lajta Gábor festményét

Helyére került az oltárkép Dombóváron – Szombaton felavatják Lajta Gábor festményét

Share this content.

Fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, Szabó Szilárd
Budapest – Dombóvár – Ahogyan arról az evangelikus.hu korábban már beszámolt, Lajta Gábor festőművész Az emmausi vacsora címmel oltárképet készített a Dombóvári Evangélikus Egyházközség számára. Az oltárképet lehetőségünk volt a műteremben és az új helyén is lefényképeznünk. Fotóalbum!

 

Az evangelikus.hu interjút is készített Lajta Gábor festőművésszel budapesti műtermében, ahol beavatott bennünket az oltárkép készítésének kulisszatitkaiba. Aztán munkatársunk, Győri András elkísérte a kész műalkotást Dombóvárra, ahol megörökítette a kép oltárra való felhelyezését. A 2014. június 7-én tartandó szentelési ünnepségen igét hirdet majd Gáncs Péter püspök. Az emmausi vacsora című, 344 cm x158 centiméteres nagyságú oltárképről szóló filmünkben - terveink szerint - megszólal majd művészettörténész, lelkész és püspök is. Addig is bőséges fényképtárunkat ajánljuk.

Horváth-Bolla Zsuzsanna képei a műteremben:

Szabó Szilárd fotói a behelyezéskor:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!