In His Steps – Örömhír Sátoraljaújhelyen

In His Steps – Örömhír Sátoraljaújhelyen

Share this content.

Sátoraljaújhely – A Tokaj és környéke Evangélikus Egyházközség sátoraljaújhelyi gyülekezetének életében jelentős nap volt 2012. december második szombatja. Templomuk adott ugyanis helyet a miskolci I.H.S. (In His Steps) dicsőítő zenekar evangelizációs koncertjének. Asztalos Richárd lelkész is nagy izgalommal készült az eseményre, a koncertre hívogató szórólapok szétosztása kiváló alkalmat adott számára az emberekkel való személyes beszélgetésekre, kapcsolatteremtésre. Szöveg: dr. Asztalos Éva

A zenekar tagjai már jóval a 18 órai kezdés előtt behangoltak, így volt idejük kicsit elcsendesedni, ráhangolódni az adventre, és Istent áldását kérni az alkalomra. A Zemplén Televízió munkatársai is elfoglalták a helyüket a forgatáshoz, s a templomba szépen lassan gyülekeztek az érdeklődők. A kezdésre csaknem megteltek az istentiszteleti alkalmakkor üresen maradó padsorok is. Egy szem szaloncukor és egy kapcsolatfelvételre buzdító lapocska várt mindenkit az ülőhelyén, majd kezdetét vette a koncert. Lírai és szenvedélyes dalok váltották egymást, és a kivetített dalszövegek segítségével még befogadhatóbbá vált az üzenet, az örömhír. Istennek énekelni, őt dicsőíteni, hálát adni a szeretetéért és gondoskodásáért, újra és újra - csodás élmény. A templom hidegéről is megfeledkezik az ember, hiszen átjárja szívét egyfajta kellemes melegség.

Sándor Frigyes a Borsod-Hevesi Egyházmegye esperese adventi gondolataival tovább melengette a szíveket. Az élet legnagyobb ajándékáról, az egymás iránti szeretetről beszélt, mely után minden ember vágyakozik. Ajándékozzunk tehát egymásnak magunkból, az időnkből, az odafigyelésünkből, ha igazi örömet szeretnénk okozni másoknak. Az est különlegesen megható pillanatát jelentette a zenekar frontemberének, Bodnár Balázsnak a szerelmi vallomása, mellyel könnyeket csalt nemcsak kedvese, hanem a többi ember szemébe is.

Aggodalmaim, miszerint talán túl hangos lesz a zene, túl hideg lesz a templom, alaptalannak bizonyultak. S a végén - annak ellenére, hogy ez egy modern, könnyűzenei koncert volt -, a jelenlévők közül inkább az idősebb korosztály képviselői jöttek oda hozzánk, és sugárzó mosollyal az arcukon köszönték meg a csodálatos élményt, buzdítva bennünket további hasonló alkalmak szervezésére.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!