Hivatalosan is megnyílt a krízisközpont Szarvason – Minden száz forint adomány egy adag ételt jelenthet!

Hivatalosan is megnyílt a krízisközpont Szarvason – Minden száz forint adomány egy adag ételt jelenthet!

Share this content.

Forrás: facebook.com/ Angyali segítség az Ótemplomból
Szarvas – A Magyarországi Evangélikus Egyház által közzétett felhívás után 2014. január 7-én megnyílt a krízispont Szarvason, a Tessedik u. 24. szám alatti Napraforgó Klubban. Az Angyali Segítség első hivatalos napján, 201. január 7-én ismét többen vették igénybe a krízisközpontot. Délelőtt megérkeztek az ágyak, matracok, párnák a megyei Katasztrófavédelem központi raktárából. Továbbra is szeretettel várják egyrészről a felajánlásokat: pénzbeli adományokat és ruhaadományokat, másrészről az önkéntesek jelentkezését is.

A beköszöntő kemény mínuszok miatt a tervezettnél néhány nappal korábban, már január 1-én megnyitották a krízisközpontot, ahol jelenleg 6-7 fő tölti rendszeresen az éjszakát. Jnauár 7-én pedig megtörtént a hivatalos megnyitás is, hiszen további ágyak, matracok és párnák elhelyezésével további személyek ellátására is lehetőség nyílt.

Január 12-ig a Tessedik utca 24. szám folytatja működését a kírzisközpont, ezt követően a Tessedik-Szent László utca sarkán lévő idősek otthonába költözik. Este 20 óra és reggel 8 óra között minden rászorulót fűtött helyiséggel és egy tál étellel várnak. A kapacitás körülbelül 15-20 fő, amely a tapasztalatok alapján kielégíti az igényeket.

A felajánlásokat és az észrevételeket a 06-20/770-0012-es telefonszámon vagy a www.angyalisegitseg2015@gmail.com e-mail címre várják, anyagi segítséget pedig az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség számlaszámán keresztül: 1173358-20011150, „Angyali segítség az Ótemplomból” megjegyzéssel.
A legkisebb támogatást is örömmel fogadják, hiszen becslések szerint 100 Ft-ból már egy adag ételt el tudnak készíteni.
Az első ételosztás 2015. január 11-én, az istentisztelet után veszi kezdetét, a Vajda Péter 7. szám előtti parkolóban.

Címkék: Szarvas - krízisközpont -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!