Huszonnyolcmillió forintot ad az Emmi az egyházi levéltáraknak

Huszonnyolcmillió forintot ad az Emmi az egyházi levéltáraknak

Share this content.

Forrás: MTI
Budapest – Huszonnyolcmillió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a nyilvános magánlevéltárként bejegyzett egyházi levéltárak költségvetését – közölte az Emmi kultúráért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a támogatás szakmai és technikai feltételek javítására használható fel, amelyek segítik az egyházi levéltárakban őrzött, maradandó értékű iratok szakszerű kezelését és kutathatóságát, biztosítják azok megőrzését és használhatóságát, valamint hozzájárulnak a levéltárak szolgáltatásainak bővítéséhez.

A pályázati forrásra 36 egyházi levéltártól érkezett kérelem. 

A legtöbb pénzt, 2 millió 13 ezer forintot a Magyarországi Református Egyház Zsinati Levéltára nyerte el a pályázaton, hét levéltár egy- és kétmillió forint közötti támogatáshoz jutott, a többi 28 levéltár egymillió forint alatti összeget kapott.

Címkék: pályázat - levéltár -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!